Ας δούμε την αλήθεια «ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ»: Η Ελλάδα άλλαξε – Οι έξυπνες πόλεις, είναι γεγονός (Βίντεο)

20 Οκτ, 2018

Του Γιώργου Φαρμάκη

Έχουμε συνηθίσει να λέμε ότι η Ελλάδα, είναι πίσω τεχνολογικά. Αυτό όμως πλέον έχει αλλάξει και θα δείτε παρακάτω αναλυτικά, με ποιο τρόπο. Πολλοί είχαν την εντύπωση ότι η χώρα μας θα μείνει πίσω σε ζητήματα τεχνολογίας, επειδή υπάρχει κρίση. Έκαναν λάθος όμως, αφού ήδη ξεκίνησε η μετατροπή των πόλεων. Η Ελλάδα έγινε έξυπνη γρήγορα και αθόρυβα, αλλά λίγοι το κατάλαβαν. Παρακάτω, θα διαβάσετε όλα τα τελευταία γεγονότα.

Το 1ο Virtual Reality κατάστημα στην Ελλάδα είναι γεγονός

Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα vodafone.gr:

 Η Vodafone, μαζί με τη Samsung, φέρνουν το 1o Virtual Reality κατάστημα στην Ελλάδα! Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον 3ο όροφο του The Mall Athens, μπορείς να ζήσεις μία super 3D εμπειρία shopping, να δεις και να αγοράσεις τα πιο εξελιγμένα Samsung Smartphone, Wearables και Αξεσουάρ.

Στο Virtual Reality κατάστημα, μπορείς να δεις σε 3D, Smartphones, Αξεσουάρ και Wearables, να φορέσεις θήκη στο κινητό που σκέφτεσαι να αγοράσεις για να σιγουρευτείς ότι σου αρέσει, να δεις video και όλα αυτά με τη βοήθεια του Virtual Assistant που θα σε καθοδηγήσει να κάνεις τις αγορές σου γρήγορα και απλά!

Ο Δήμος Μάνδρας- Ειδυλλίας, σύντομα θα γίνει έξυπνος

Στην ψηφιακή αναβάθμιση του δοκιμαζόμενου από τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου 2017 δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας προχωρά η περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Σε πρώτη φάση η ψηφιακή αναβάθμιση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης Smart Cities/ Έξυπνες πόλεις, προβλέπει την αναλυτική καταγραφή των υφιστάμενων υποδομών σε κάθε τομέα, όπως, μεταξύ άλλων, τα δίκτυα υπολογιστών, τα ασύρματα και ενσύρματα δίκτυα, τα πάρκα, τις πλατείες, το οδικό δίκτυο, τις υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης και τις υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σε δεύτερη φάση, θα εκπονηθεί οδικός χάρτης για την ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών (smart cities) που θα μπορούν να συνδυαστούν και να παρέχουν λύσεις και υπολογιστική δύναμη σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών του δήμου, όπως στην εξοικονόμηση ενέργειας μέσω έξυπνου οδοφωτισμού, έξυπνη στάθμευση και διαχείριση κυκλοφορίας, έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων, έξυπνη διαχείριση υδάτων, εφαρμογές smart cities σε επίπεδο e-health, δημόσιας ασφάλειας, κ.λπ.

Τα έξυπνα λεωφορεία των Τρικάλων:

Η ελληνική εταιρία, που δημιουργεί αισθητήρες για έξυπνες πόλεις:

Η εμπλοκή της Cisco, στην ελληνική πραγματικότητα

Η Cisco είναι η κορυφαία στον κόσμο εταιρεία, IT και δικτύωσης και έχει βάλει στόχο να μετατρέψει τις ελληνικές πόλεις.  Oι «έξυπνες» πόλεις έρχονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και στην Ελλάδα λοιπόν, επισημαίνει ο γενικός διευθυντής της Cisco με περιοχή ευθύνης την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα Αντώνης Τσιμπούκης, τονίζοντας ότι η αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών από τους δήμους είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση που θα συμβάλει στην παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες, στη μείωση των δαπανών καθώς και στην αύξηση των εσόδων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συμπέρασμα

Δεν το καταλάβαμε, αλλά η Ελλάδα σταδιακά άλλαξε. Πολλοί νόμιζαν ότι θα γίνουν ανακοινώσεις αλλά έκαναν λάθος φυσικά. Όλα προχωράνε με πολύ γρήγορους ρυθμούς πλέον. Πριν το καταλάβουμε, θα γίνουμε πολίτες της ψηφιακής εποχής. Το Παγκόσμιο Κράτος, έχει χτίσει γερά θεμέλια στην Πατρίδα μας. Η Νέα Εποχή δεν έρχεται, την ζούμε. Βρισκόμαστε σε μια χώρα πρότυπο της Νέας Τάξης.

 

 

 

 

 
 
 
loading...
loading...