Η Ταινία της ζωής μας

28 Μαρ, 2018

Σκέψου ότι, κάθεσαι κάπου αναπαυτικά και παρακολουθείς μια ταινία.

Βρίσκεται σχεδόν στη μέση και καθώς εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου, τα ερωτήματα που έχεις είναι δεκάδες. Κάποια πράγματα στο σενάριο, φαίνονται -ως τώρα- να μην βγάζουν νόημα, ενώ άλλα, μοιάζουν εκτός τόπου και χρόνου. Ξέρεις όμως πως όταν η ταινία τελειώσει, αν όχι όλα, τα περισσότερα φαινομενικά -για τώρα- ασύνδετα τμήματα του σεναρίου, θα συνδεθούν μεταξύ τους και τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν.

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την ζωή μας στον κόσμο αυτό με μία ταινία, αποτελούμενη από πολλά καρέ. Τα καρέ της ζωής μας υπάρχουν όλα γραμμένα-αποθηκευμένα κάπου, εκτός της διάστασης του χρόνου, όπως ακριβώς και η ταινία η οποία υπάρχει ολόκληρη σε ένα DVD και εμείς την βλέπουμε σταδιακά απ την αρχή ως το τέλος της. Αν λοιπόν νιώθεις, ότι την συγκεκριμένη στιγμή, κάτι στη ζωή σου δεν είναι όπως θα ήθελες, νιώθεις ότι περνάς κάτι χωρίς κάποιο λόγο, και γενικά πως υπάρχουν πολλά ασύνδετα τμήματα στο σενάριο της ζωής σου, μην στεναχωριέσαι. Χαμογέλα και σκέψου ότι η ταινία της ζωής σου εκτυλίσσεται μπροστά σου ΤΩΡΑ και εσύ είσαι αυτός/η που την γράφει. Τα αναπάντητα ερωτήματα πάσης φύσεως που έχεις αυτή τη στιγμή, ίσως να μην απαντηθούν ώσπου να τελειώσει και το τελευταίο καρέ της ταινίας.

Να θυμάσαι ότι είναι μια ταινία στην οποία εσύ αποφασίζεις το μονοπάτι που θα πάρεις. Μπορεί όπως είπαμε, να βρίσκεται "κάπου" ολόκληρη, γραμμένη από την αρχή ως το τέλος της, ωστόσο το μόνο που βρίσκεται γραμμένο εκεί είναι οι δικές σου επιλογές, αυτές που έκανες, που κάνεις, και που θα κάνεις ελεύθερα. Αν θέλεις να γράψεις ένα στενάχωρο σενάριο, μουντό και παγωμένο, είναι στο χέρι σου.
Αν πάλι θέλεις ένα φωτεινό, έντονο, ζωντανό και πολύχρωμο σενάριο, δεν έχεις παρά να το επιλέξεις. Αυτό που βιώνεις, είναι αυτό που επιλέγεις. Ακόμη και όταν σου συμβαίνει κάτι άσχημο, κάτι που εσύ δεν θέλεις, εσύ επιλέγεις τον τρόπο που θα αντιμετωπίσεις αυτό το στενάχωρο γεγονός. Αν επιλέγεις να βλέπεις φως γύρω σου, θα μπορείς να το βλέπεις και στο βαθύτερο σκοτάδι. Αν αντίθετα επιλέγεις να τα βλέπεις όλα μαύρα, αρνητικά και σκοτεινά, τότε έτσι θα τα βλέπεις, ακόμη και αν βρίσκεσαι στο πιο φωτεινό μέρος. Επέλεξε το Φως και την θετικότητα και θα δεις την ζωή σου να αλλάζει και να φωτίζεται. Να θυμάσαι ότι οι επιλογές σου, επηρεάζουν και τους υπόλοιπους γύρω σου, άλλες φορές λιγότερο, και άλλες περισσότερο.

Η ταινία αυτή είχε αρχή, πράγμα που σημαίνει πως θα έχει και τέλος. Το τέλος όμως της ταινίας αυτής, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας "ταινίας", μιάς νέας ζωής του αθάνατου εαυτού σου, σε έναν άλλο, πολύ διαφορετικό τόπο, ανάλογο με τις επιλογές σου στην ζωή αυτή, ανάλογο με εσένα, με την ψυχική σου κατάσταση. Σου εύχομαι αφού η ζωή σου εδώ τελειώσει, να μεταβείς στον τόπο του αγαθού και των δίκαιων, εκεί που λάμπει το παρήγορο ζεστό ζωντανό Φως του Χριστού. Εκεί κάποτε, θα βρεθούμε όλοι ξανά, μετά από ένα τεράστιο ταξίδι, μετά από μια τεράστια περιπέτεια, που θα έχει ζήσει ο καθένας μας. Όλοι θα βρεθούμε ξανά μαζί, ενωμένοι, υπό την σκέπη της Αγάπης, του Δημιουργού Πατέρα μας, για να ζήσουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο από οτιδήποτε μπορούμε τώρα να φανταστούμε.

Ι.Χ.Ν

DesertFox

loading...
loading...