Εξαναγκάζουν ξενοδοχεία και επιχειρήσεις σε..."πράσινες επενδύσεις"

02 Δεκ, 2016

Η νέα σύσταση του ΣΕΤΕ προς τους επαγγελματίες του κλάδου είναι ενδεικτική.


Ο ίδιος ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων στο συνέδριο του Economist για την αειφορία κ. Α. Ανδρεάδης, τόνισε πως τα οφέλη για τις τουριστικές επιχειρήσεις θα είναι πολύ μεγάλα σε περίπτωση που αυτές προχωρήσουν στις απαραίτητες "πράσινες επενδύσεις".

Σημείωσε δε πως η προτίμηση κυρίως των ξένων τουριστών για τα "πράσινα" ξενοδοχεία έχει παρουσιάσει τεράστια άνοδο και αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την προσέλκυση των περιβαλλοντολογικά ανήσυχων ξένων τουριστών. 

"Κατά συνέπεια, μιλάμε για μια ολοκληρωμένη διάσταση που πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και ουσιαστικά από τους επιχειρηματίες, σε όλα τα στάδια και τα τμήματα λειτουργίας της επιχείρησης. Με τα περιβαλλοντικά θέματα να βρίσκονται ολοένα και υψηλότερα στην ατζέντα της επιχειρηματικότητας, η ένταξη της αειφορίας στην ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι μονόδρομος".

Ουσιαστικά αυτό που επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ είναι η επιβολή πράσινων μέτρων προκειμένου μία τουριστική επιχείρηση να έχει ένα...μέλλον στο κλάδο.

loading...
loading...